48ωρη απεργία στα λιμάνια, δεμένα τα πλοία48ωρη απεργία στα λιμάνια, δεμένα τα πλοίαΔεμένα στα λιμάνια θα μείνουν μέχρι και το πρωί της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου...
τα πλοία στα λιμάνια. Η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη απεργία για το ασφαλιστικό και προτίθεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.


Η απεργία των ναυτικών ξεκίνησε στις 6 το πρωί σήμερα (20.01.2016) και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί αύριο (22.01.2016)
Την Παρασκευή στις 11 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.
Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αλλά και οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας οι οποίοι πραγματοποιούν και αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει το ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν προγραμματίσει για αύριο Παρασκευή στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς προειδοποίησε ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέρμα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία είδους υποχώρηση.
Τόνισε ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θίγονται όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων, ενώ αναφερόμενος στην ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, είπε ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, καθώς αυτή τη στιγμή το πρωτογενές μητρώο ασφαλισμένων τηρείται στο υπουργείο Ναυτιλίας και δεν θα μπορεί να ελέγχεται το εργασιακό και ασφαλιστικό βιογραφικό του ναυτικού.

Ο γγ της ΠΝΟ είπε εξάλλου ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ αυτή τη στιγμή διατηρείται αυτοτελή και ανεξάρτητο ασφαλιστικό ταμείο για τους ναυτικούς, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, καθώς δεν υπάρχουν μόνο κατηγορίες πλοίων αλλά και μεγάλος αριθμός ειδικοτήτων που υπηρετούν σε αυτά.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Από το Blogger.