Διαφήμιση - Advertisement
Φωτιά στην Μεσόγειο: Δείτε τι όπλο βγάζει η Ρωσία και ετοιμάζεται για...! - TVNEWS Φωτιά στην Μεσόγειο: Δείτε τι όπλο βγάζει η Ρωσία και ετοιμάζεται για...!

Φωτιά στην Μεσόγειο: Δείτε τι όπλο βγάζει η Ρωσία και ετοιμάζεται για...!


Φωτιά στην Μεσόγειο: Δείτε τι όπλο βγάζει η Ρωσία και ετοιμάζεται για...!
Φωτιά στη Μεσόγειο βάζει η Ρωσία βγάζοντας στη Μεσόγειο τοκαταδρομικό πυραύλων «Moskva» ....
για «να καταστρέψει οποιονδήποτε στόχο που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τα συμφέροντά της» όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Indipendent.
Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα πλοία της Ρωσίας στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας και θα πλεύσει ανοιχτά της ρωσικής ναυτικής βάσης στη Λατάκια στις ακτές της Συρίας.
Το Moskva είχε εμπλακεί την προηγούμενη εβδομάδα στις επιθέσεις κατά του ISIS εκτοξεύοντας πυραύλους Cruz από τη βάση του στη μαύρη θάλασσα.



Μάλιστα δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που βάζει πλώρη για την Ανατολική μεσόγειο αφού και το 2013 όταν τουρκικό μαχητικό F-16 είχε καταρρίψει ένα ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής Mil Mi-8. Τότε είχε καταπλεύσει στη Λατάκια μετά από ένα μακρύ ταξίδι από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Η δύναμη πυρός του Moskva

To πλοίο μεταφέρει και πυρηνικά όπλα (κεφαλές των P-500 Bazalt ή SS-N-12 Sandbox κατά το ΝΑΤΟ).
Πέρα από το εκτόπισμα των 14.000 τ., ο οπλισμός του είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός:
Βλήματα επιφανείας-επιφανείας:
• 16 (8 x 2) P-500 Bazalt (SS-N-12 Sandbox) anti-ship missiles
Αντιαεροπορικά βλήματα:
• 64 (8 x 8) S-300PMU Fort (SA-N-6 Grumble) long-range surface-to-air missiles
• 2 x 2 OSA-M (SA-N-4 Gecko) SR SAM
Πυροβόλα:
• 1 twin AK-130 130mm/L70
• 6 x 6 AK-630 αντιπυραυλικά
Τορπίλες και ανθυποβρυχιακά όπλα:
• 2 x 12 RBU-6000 ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές
• 10 (2 x 5) τορπίλες των 533mm
Ελικόπτερα:
1 Kamov Ka-25 ή Kamov Ka-27 Helicopter
Με 64 βλήματα της θαλάσσιας έκδοσης των S-300PMU1 δημιουργεί μια κινητή αντιαεροπορική «ομπρέλα» ακτίνας δράσης 150 χλμ. στην Α. Μεσόγειο!
Επίσης οι SS-N-12 Sandbox, μεταφέρουν και πυρηνικές κεφαλές, 16 από τις οποίες είναι αποθηκευμένες στο πλοίο είτε για χρήση από τους Sandbox είτε από τα άλλα πυραυλικά συστήματα του πλοίου....



Η κλάση ναυπηγήθηκε στην δεκαετία του 1980, αλλά το σκάφος (ένα από τα τρία της κλάσης που υπηρετούν) έχει υποστεί δύο μείζονα προγράμματα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των συστημάτων του, ένα στην δεκαετία του 1990 που κράτησε περίπου οκτώ χρόνια και ένα πρόσφατα.

Πηγή: Thetoc.gr