Τραγωδία στην Ρόδο: Σκοτώθηκε νεαρή οδηγός μηχανής

Αίτηση για να ασκηθεί έφεση στην αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε...
πριν λίγες μέρες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για τον 38χρονο Αλβανό που ήταν κατηγορούμενος για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια στην Αφάντου και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο 35χρονος δικυκλιστής, κατέθεσαν οι γονείς του θύματος. Η αίτηση κατατέθηκε διά του δικηγόρου της οικογενείας και με αυτήν ζητούν από τον εισαγγελικό λειτουργό να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου.
Οι συγγενείς αναφέρουν στην αίτηση συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους θα πρέπει η υπόθεση να επανεξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, δηλαδή ο 38χρονος αλλοδαπός, φέρει «την αποκλειστική υπαιτιότητα για την πρόκληση του δυστυχήματος καθώς από εγκληματική αμέλεια προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του δικού τους ανθρώπου».Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην αίτηση των συγγενών, όλα έγιναν την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στις 06.55 το πρωί, οπότε και ο 35χρονος Δημήτριος Χαρκιανάκης οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, κινούνταν κανονικά και με μικρή ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Ρόδου Λίνδου με κατεύθυνση από Ρόδο προς Λίνδο, φορώντας και το απαραίτητο προστατευτικό κράνος. Ο 35χρονος ουδέποτε στο παρελθόν είχε προκαλέσει ατύχημα και ήταν πάντα συγκροτημένος και προσεκτικός οδηγός.
Την ημέρα εκείνη την ίδια ώρα στον ίδιο δρόμο με τον 35χρονο, κινούνταν και ο 38χρονος αλλοδαπός οδηγώντας τουριστικό λεωφορείο. Σύμφωνα με τους οικείους του άτυχου 35χρονου, ο οδηγός του λεωφορείου θέλησε να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξιά, να στρίψει και να μπει σε είσοδο ξενοδοχείου που βρίσκεται στο 20ο χιλιόμετρο της ως άνω οδού, στην περιοχή της Αφάντου.
Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην αίτηση προς την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, οι συγγενείς του δικυκλιστή εκτιμούν πως ο 38χρονος έκανε την στροφή δεξιά χωρίς όμως να ελέγξει ως όφειλε αν κινούνταν άλλο όχημα πίσω ή στο πλάι από το λεωφορείο που οδηγούσε με αποτέλεσμα να «κλείσει» τον δρόμο στον 35χρονο και να γίνει το δυστύχημα, καθώς ο τελευταίος αδυνατούσε να το αποφύγει.
Πηγή: rodiaki.gr